Как да плетете африкански пигтейли у дома?

Видове африкански плитки

расти

Има два типа дрехи., Първият е сплетен от травматичния процес на косата. Тъй като обемът на косата е изкуствено увеличен и за да се създаде така, косата често се късат, усукват и нараняват. След такива афро-плитки, ще бъде по-лесно да отрежете косата, защото те не могат да бъдат възстановени, А във втория вариант се създават изкуствени дрехи с помощта на Kanekalon. Този метод е по-безопасен от първия.

класически

Класическите африкански плитки са сплетени от собствената си коса без използването на канекалон, конци и зизи плитки. Този метод е дългосрочен, изисква известно умение и по-малко щети на косата.



Сенегал

В тази форма майсторите използват тъкане на африкански плитки не три, а две направления, което отличава този вид от другите. Сенегалските плитки обикновено са разположени по цялата дължина на косата. И особено добре подходящ за къса коса. Срокът на действие е 2 месеца.

Пони опашка

Този вид получи името си поради факта, че пигтейлите са вплетени в косата по такъв начин, че една трета от косата остава свободна и прилича на опашка на пони. Понитата се правят или на средна или дълга коса. Тази форма не е подходяща за къса коса.

Кърли

Изтъкаването на косата започва в челото и бързо се превръща в неоплетени къдрици. Този метод ви позволява да използвате къдрици за всяка дължина на косата.

Зизи

Плитки Zizi Предлага се под формата на завършени, малки плитки в различни цветове. Такива плитки са просто вплетени в косата, като имитират заедно ефекта на класическите афро-плитки в нестандартен цвят.

Как да плетете африкански пигтейли у дома?

За да направите това, определено не е необходимо да миете косата си в продължение на 3-4 дни. Косата трябва да стане мръсна, така че косменият фоликул да издържи увеличеното тегло. Ако решите да тъчете зизи-плитки, тогава ви трябват около 80 -150 плитки. Но ако искате да тъчете канекалон в плитки, тогава имате нужда от няколко комплекта многоцветни кичури. Между другото, как да тъкат различни плитки с канекалон можете да прочетете, като следвате линка.

Препоръчва се за онези момичета, които тъкат плитки за първи път, да използват плитки от канекалон или зизи. С този метод можете да оплетете красиви пигтейли у дома, но други подвидове е най-добре да оставите да видите професионалист.

  • Започваме да тъчем от задната част на главата. Отделяме едно кичур (дебелината му ще зависи от вашето желание за дебелината на бъдещите плитки) и гребете кичура с гребен с тънки скилидки.
  • След като вземем ключалка от канекалон (около 1/3 от пакет) и го фиксираме към корена. Можете да фиксирате кичура с помощта на специално лепило.
  • Сега разделяме кичура си с канекалон на три части и тъкаме стегнат, много стегнат косичка.
  • Ако сте изчерпали канекалон, след това добавете друг кичур, като го прикрепите със същия метод към косата.
  • Върхът на нашия пигтейл е фиксиран с еластична лента или топче, а върхът на канекалон трябва да се спусне заедно с върха на пигтейла във вряща вода, за да спойка ръба му.
  • След като продължаваме тъкането си от задната част на главата, преминавайки постепенно към слепоочията.

wmn.expertexpro.com/bg/

мода

коса

нокти